Gyengénlátók Általános Iskolája | Magyar Kultúra Napja – felső tagozat
16922
post-template-default,single,single-post,postid-16922,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Magyar Kultúra Napja – felső tagozat

Magyar Kultúra Napja – felső tagozat

A kultúra napja alkalmából a Nemzeti Múzeumba látogattunk. A múzeumi látogatás előtt rövid ismertetőt tartottam a diákoknak a Seuso kincs történetéről. A Nemzeti Múzeumban múzeumpedagógusok mutatták be a leletet. Majd egy múzeumpedagógiai foglalkozás keretében idézték fel a késő római kori életet, azt a környezetet, amelyhez a kincs kapcsolható. A diákok rajzoltak, szerepet játszottak, beöltöztek, dramatizáltak. A program élménygazdagra sikerült.

Külön kiemelem, hogy a Nemzeti Múzeum munkatársai a program tervezése során részletesen tájékozódtak  diákjaink nehézségeiről, látással kapcsolatos problémáikról, esetleges tanulási gondjaikról, teherbírásukról.

A múzeumi látogatás alkalmával nemcsak egy páratlan műkincsegyüttest tekinthettek meg a diákjaink, hanem tevékenységek során idézhették meg a tárgyalt történelmi kort. Remélhetőleg a program nemcsak ismeretek közvetítését, hanem élményt is jelentett a számukra.

Vargáné Kádár Krisztina

No Comments

Post A Comment