Gyengénlátók Általános Iskolája | Módszertani intézmény
16499
page-template-default,page,page-id-16499,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Módszertani intézmény

Gyengénlátók Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye

 

Intézményegységünk célja a gyengénlátó, aliglátó gyermekek és tanulók integrált nevelésének, oktatásának támogatása. Több mint 900 integrált óvodással, általános- és középiskolással, családjukkal és befogadó intézményeikkel tartunk kapcsolatot.

Tevékenységünk sokrétű. A gyermekek, tanulók látássérülésből fakadó hátrányainak csökkentését képességeik fejlesztésével, kibontakoztatásával és speciális segédeszközök ajánlásával segítjük. Szakszerű fejlesztésük érdekében konzultáció és szakmai programok keretében támogatjuk szüleiket és befogadó pedagógusaikat. Társadalmi integrációjuk megvalósulását a pályaorientáció segítésével mozdítjuk elő.

 

A módszertani intézmény a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Látásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye szakvéleménye, a szülők vagy a befogadó intézmények kérése alapján nyújt segítséget a gyengénlátás, vagy aliglátás következtében sajátos nevelési igényű gyermekeknek, fiataloknak. Törekvésünk az ország távoli vidékein élő integrált tanulókat megsegítő helyi látássérültek pedagógiája szakos utazó gyógypedagógusokkal való aktív kapcsolattartás, igény esetén szakmai-módszertani segítségnyújtás.