Alapítvány

Kovács Csongor Alapítvány a Gyengénlátó Gyermekekért

 

Az alapítványt 1992-ben hozták létre az iskola pedagógusai. Céljuk a gyógypedagógiai tudomány gyengénlátókat érintő szakágának szakmai támogatása és az intézmény munkájának segítése. Nevét fiatalon elhunyt igazgatónkról, Kovács Csongorról kapta. Az alapítvány munkáját a kuratórium, közös képviselő és gazdasági szakemberek végzik önkéntes munkában. A kérelmek elbírálása a kuratórium feladata. Az alapítvány működését, menedzselését kezdetektől fogva segíti az intézmény vezetősége.

 

Az alapítvány az elmúlt évek alatt több iskolai program megvalósítását segítette: kirándulások, előkészítő tábor, óvodások családi hétvégéje, integráltan tanulók életviteli tábora, csereüdültetések, nyári táborozás, honismereti tábor, rajztábor stb. Támogatást nyújtott szakmai továbbképzésekhez, konferenciákhoz, nagyértékű segédeszközök, szemészeti vizsgálóeszközök vásárlásához. Rendszeresen támogatja a nehéz anyagi körülmények között élő tanulóinkat az év végi kirándulások költségeinek és a külső tanulmányi versenyek nevezési díjának átvállalásával. Az alapítvány évente harmincezer forintot juttat az ” Élen a tanulásban, élen a sportban” verseny díjazására.

 

Természetesen mindezt nem tehetné meg nagylelkű támogatók nélkül. Iskolánk dolgozói és a szülők közül is sokan ajánlják fel adójuk 1%-át az alapítvány javára. A Szülői Szervezet egyre aktívabb szerepet vállal az alapítvány megsegítésében. Immár hagyománnyá vált, hogy intézményünk tanulói évente egy alkalommal műsoros estet tartanak, melynek bevételével az alapítványt támogatják.

 

Rendszeres támogatóink között szerepel Feszl István optikus mester, Kiss György optikus mester, a Magyar Optikus Ipartestület, a ” Hoya Lens ” Hungary Kft, az Essilor Optika Kft, Labora Kft, Új Mozaik Lions Klub Egyesület, a Jeruzsálemi Szt. János Független Lovagrend Ispotályos Lovagjai Ökomenikus Rend és a Karl Zeiss Optikai Kft.

 

Alapítványunk 2001-ben saját tervezésű és készítésű emlékplakettet hozott létre (Brunszkó Erzsébet gyógypedagógiai tanár tervezte és készíti), amit olyan személyeknek ad át, akik munkájukkal és/vagy adományaikkal kiemelkedően segítik munkánkat.

Az alapítvány adószáma: 18012752-1-42

Az alapítvány bankszámlaszáma: 10200823-22222239