Diáknap

Ebben az évben is sor került a szokásos diáknapi rendezvényünk megtartására. A járvány miatt külső helyszíni programot nem szervezhettünk, nem hívhattunk külső előadókat – így saját kútfőből oldottuk meg a tanulóink szórakoztatását.

Minden programszervezésre felkért kolléga alaposan felkészült erre a kihívásra. Érdekes, sokszínű, minden korosztálynak megfelelő programokat terveztek a gyerekeknek.

Az alsós tanulók két-két osztályonként alkottak csapatot és pontos menetrend szerint járták végig az „állomásokat”. Kísérőik legtöbb esetben tanáraik és pedagógiai asszisztenseik voltak. Minden csapat eljutott minden programra. Kollégáink az adott társaság összetételéhez alkalmazkodva találtak ki tevékenységeket, így a gyerekek:

– kézműveskedtek: a technika tantárgyat tanító Réka nénivel pörgettyűt vagy varázsdobozt készíthettek,

– társasjátékoztak: Andi néni és Csilla néni kereskedelmi mennyiségű társasjátékkal örvendeztette meg a gyerekeket – akiknek komoly fejtörést okozott, hogy melyiket is próbálják ki az adott 45 perc alatt,

– mesét hallgattak: Lona néni ezúttal is remekelt a kiválasztott darabbal, melyet követni nem is volt olyan egyszerű…    A bolondok falujáról szóló mese kacifántos története mindenkit (a felnőtteket is) megnevettetett,

– vízi játékokat játszottak: Bea néni társaságában az ügyességi versenyek során élvezhették a sokáig nélkülözött uszodánk kellemesen meleg vizét.

Felsőseink is rengeteg kreatív tevékenységben próbálhatták ki magukat: volt szabadulószoba, társasozás, sportfoglalkozás, informatikai feladat, tudományos kísérletezés. A kísérletek „hangos eredményét” még másnap is lehetett érzékelni a különböző hangmagasságokon megszólaló sípoknak köszönhetően.

Ebéd után a hagyományos „tanár-diák” kosármeccsen lehetett a csapatoknak drukkolni, a délután pedig újdonságként kerti mulatsággal folytatódott. Aszfaltrajzolás, horgászás, csillámtetkó, piknikezés…  a sok-sok új ötlet nyomán a Diáknapi programok így az uzsonnáig is kitartottak.

Ez a nap is bebizonyította, hogy a kollégáink mennyire kreatívak, a nehezített körülmények ellenére maradandó élményeket szereztek kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Köszönet illet minden résztvevőt, aki hozzájárult a Diáknap sikeréhez!