Magyar Kultúra Napja – alsó tagozat

Január 22-én került sor iskolánkban a Magyar Kultúra Napjára. Az alsósosok A-tagozata reggel versmondó versennyel kezdett. A sok-sok hiányzó ellenére is nagyon sok bátor jelentkező élvezetes előadását hallgathattuk meg, mindenki egy Kányádi Sándor verset szavalt el. A versenyzők mindegyike kapott a szereplésért emlékoklevelet, illetve egy kis finomságot, a legügyesebbek között a zsűri arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelet és ajándékot osztott.

A Magyar Kultúra Napján iskolánk halmozottansérült tagozatán Ki- Mit-Tud? került megrendezésre. Rendhagyó módon idén több osztály is közös színdarabbal örvendeztette meg a közönséget. Összességében nagyon színvonalas produkciókat tekinthettünk meg, amiket a zsűrik oklevelekkel és finomságokkal értékelt.

Az A-tagozaton az izgalmak az osztálytermekben folytatódtak, ahol különböző érdekes műveltségi, kultúrával kapcsolatos fejtörők, rejtvények vártak a gyerekekre. Ezenkívül egy-egy mesét is feldolgoztak az osztályfőnökük segítségével, a nagyobbaknak maguknak kellett kitalálniuk a mese befejezését.

A Ki- Mit- Tud?-t követően a C-tagozat kettévált alsós és felsős osztályokra. A gyerekek forgórendszerben vettek részt Meseterápiás és Papírszínház foglalkozásokon.

Ezután következett a várva várt Apacuka koncert a tornateremben. Erre a programrészre a C-tagozat is becsatlakozott. A rendkívül lelkes és magával ragadó zenekar fél perc alatt olyan hangulatot teremtett a tornateremben, mintha kétszázan lettünk volna. A gyerekek nagyon hamar fellelkesültek, és tomboltak, tapsoltak, táncoltak az egész koncert alatt. Megható látvány volt, amikor a legbátrabb fiúk felkérték lány iskolatársaikat. A koncert végén pedig csak úgy tolongtak a gyerekek autogrammért, közös fotóért a zenekar sztárjaihoz.