Pókháló

Ez a játék elsősorban alsó tagozatos gyermekeknek ajánlott, de még az 5-6. osztályosoknak is izgalmas lehet. (Sőt lehet, hogy az idősebb testvér is szívesen beszáll a játékba).

Kiválóan fejleszti a vizuális megfigyelőképességet, a gondolkodást, a térben való tájékozódást, a szem-kéz koordinációt, a finommotorikát, a nagymozgást és annak koordinációját és az együttműködést is.

Csupán annyi gombolyag különböző színű, vastag fonalra van szükségünk, ahány gyermek játszik és a házban levő bútorokra – főleg azok lábaira.

A játék megkezdéséhez elő kell készítenünk a pályát, vagyis a fonalakból létre kell hoznunk egy pókhálót. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük, ha például székek közötti területet „hálózunk be”. Ebben segíthet nagyobb testvér is, ha van kedve. Ahány gyermeknek készítjük, annyi különböző színű fonalat használjunk egymás után sorban. Ha elkészültünk jöhetnek a gyermekek. Mindenki választ magának egy gombolyagot és nincs más dolga, mint a saját fonalát követni, „kiszabadítani” és feltekerni. Ha valakinek még nehezen megy a fonalgombolyítás, segíthetjük úgy, hogy a gombolyag helyett wc papír gurigára vagy papírtörlő gurigájára tekerje fel a fonalat.

Jó szórakozást!

Készítette: Horváth Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük