Hímes tojások parafatáblán

A Húsvét közeledtével sokan hímes tojásokat készítenek különféle technikákkal. Gondolták volna, hogy térképtűkkel is lehet tojást díszíteni?

A gyermekek finommotorikáját, szem-kéz koordinációját fejleszti a következő játékos tevékenység. Szükség van hozzá hungarocell vagy parafatáblára, színes térképtűkre vagy rajzszegekre, és papírra rajzolt hímes tojásokra. Alább letölthetnek a tojásokhoz sablonokat:

A mintákat kinyomtathatják fehér vagy színes papírra, vagy Önök is készíthetnek ilyeneket. Rajzoljanak egy  nagy méretű tojást egy papírra (ne legyen karton, mert azt nehéz átszúrni), majd rá valamilyen minta szerinti elrendezésben vagy össze-vissza fekete vagy színes pöttyöket. Ennek a megrajzolásában a gyermek is részt vehet. A jól láthatóság miatt használjanak vastag fekete, vagy színes filctollakat. A kinyomtatott vagy elkészített tojásokat vágják ki, majd helyezzék rá a vízszintes felületre (pl. asztalra) helyezett hungarocell vagy parafatáblára. A tojásokon található pöttyökbe kell a gyermeknek a megfelelő színű térképtűket vagy rajzszegeket beleszúrnia. Mielőtt nekikezdene, beszéljék meg vele az eszközök helyes használatát, hogy a balesetveszélyt elkerüljék! Kisebb gyermekeknél szükség lehet szülői felügyeletre a tevékenység közben is!

A térképtűkkel díszített tojásokat rajtahagyhatják a táblán, melyet felakaszthatnak vagy kitehetnek egy polcra. Ezzel ünnepi dekorációt varázsolhatnak az otthonukba.

Készítette: Kolozs Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük